El passat dia 7 de desembre del 2024, es van presentar els principals resultats de l'estudi sobre la dependència i les persones cuidadores, que s'emmarca dins d'aquest Observatori Social i de la Igualtat.  Aquest estudi l'ha liderat la investigadora de la Universitat de Lleida, i ha treballat durant cinc anys el Grup de Sociologia de l'ARI.   


Per poder accedir als resultats del treball cliqui AQUÍ.

El dia 6 de febrer del 20214 s’ha presentat l’estudi “DEL 2020 AL 2023: TANCANT EL CERCLE DE LA PANDÈMIA DE LA COVID-19 A ANDORRA” d’Andorra Recerca i Innovació. L’autora n’és la Marta Alberch Terrés, fundadora i directora d’Andtropia i ha estat coordinat pel Joan Mico, Director del Grup de Sociologia de l’ARI.” d’Andorra Recerca i Innovació. L’autora n’és la Marta Alberch Terrés, fundadora i directora d’Andtropia i ha estat coordinat des del Grup de Sociologia de l’ARI.Com explica l’autora, en aquest informe, a tres anys vista de l’inici de la pandèmia de la Covid-19, s’ha volgut recollir quina és la situació social al març de 2023 comparativament a aquell mes de març de 2020 on tot va començar.

Per accedir als resultats cliqui  AQUI.

 

Aquest estudi analitza el fenomen de la immigració i de la composició de la societat andorrana, i és una actualització i ampliació del treball fet l'any 2002.

Per accedir a l'informe cliqui: 

 - Primera part 
 - Segona part 
 

Aquest estudi analitza el cost de la criança al Principat d'Andorra. L'estudi ha estat realitzat la investigadora d'Andtropia, Marta Alberch, i UNICEF ha format part també del projecte participant en la redacció de les recomanacions del projecte. Per accedir a l'infome cliqui aquí.
En el mes d'abril de l'any 2023, el Grup de Sociologia de l'AR+I ha publicat un aquest informe que analitza els factors que condicionen la bretxa laboral de gènere a Andorra
Aquest informe és una anàlisi del recull d'indicadors relacionats amb la infància del Principat. L’objectiu d’aquest document és intentar entendre alguns elements que condicionen el seu estat en relació amb els principals àmbits recollits en la Convenció sobre els Drets de l’Infant.

A Andorra Recerca i Innovació creiem en l’ètica en la tecnologia i en l’ús raonable i no abusiu de les dades. Per això, aquest portal web únicament utilitza “cookies” pròpies necessàries per al seu funcionament. No recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement, ni emmagatzema dades per a estadístiques o millores de l’experiència d’usuari. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la nostra que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.